Consumul de carne de pasăre în România

Păsările de curte reprezintă o cantitate semnificativă de proteine consumate în dieta medie a oamenilor. Studiile recente arată faptul că în România a crescut semnificativ consumul de carne de pasăre, ajungând în 2018 la o medie de 77 kg de carne consumată pe cap de locuitor. Ca urmare a cererii în creștere, fermele de păsări de mari dimensiuni au început să se adapteze.

Importanța calității apei în creșterea păsărilor

Fermierii trebuie să aibă grijă să prevină izbucnirea bolii și să mențină sănătatea puiului. Un factor cheie în acest sens este asigurarea faptului că puii au o sursă de apă curată.

Calitatea slabă a apei afectează aspecte ale fiziologiei păsărilor, cum ar fi producția de ouă, reținerea în greutate și reglarea temperaturii corpului. Pentru a satisface nevoile ridicate ale consumului de apă, multe ferme furnizează apă dintr-o combinație de apă potabilă municipală și fântâni private din proprietate. O sursă de apă contaminată poate provoca răspândirea bolilor rampante la păsări.

Poluanții de apă pot proveni de la păsările de curte; particulele de furaje, fecale, sol, praf, paraziți și boli care pot contamina toată alimentarea cu apă. O modalitate de a preveni contaminarea păsărilor de curte este asigurarea unei igienizări adecvate și continue a apei potabile.

Cu ce se dezinfectează apa?

Clorul este o alegere populară de dezinfecție pentru menținerea curată a apei și protejarea împotriva creșterii biofilmului. Unele ferme își realizează propria igienizare a apei potabile prin adăugarea de înălbitor diluat (hipoclorit de sodiu) în continuare pe liniile de apă pentru a oferi un nivel rezidual de dezinfectant în întregul sistem de apă.

Nivelul de clor al apei trebuie monitorizat pentru a se asigura că apa este igienizată corespunzător și că nivelurile de clor sunt sigure pentru consum. Menținerea unui pH între 6,5 și 7,5 asigură eficiența clorului împotriva agenților patogeni. Clorul total din apa potabilă a păsărilor nu trebuie să depășească 5 ppm.

Cu ce aparat putem controla nivelul de clor?

O fermă de creștere a păsărilor a contactat Hanna Instruments pentru a-și actualiza sistemul de igienizare a apei. Anterior, ferma avea niveluri de pH și clor reglementate prin verificări la fața locului și dozare manuală. Deoarece ferma era în creștere, clientul a dorit o modalitate de a automatiza reglarea clorului și a pH-ului lor. Hanna Instruments a sugerat analizatorul de clor, pH și temperatură PCA320 pentru a satisface nevoile clientului în proces.

Despre PCA320

PCA320 permite utilizatorului să aibă un ciclu de măsurare și control personalizabil pentru a se potrivi nevoilor lor atât pentru pH cât și pentru clor. Fiecare parametru (clor, pH și temperatură) are alarme programabile de înaltă și joasă pentru a alerta dacă citirea se află în afara limitelor acceptabile.

Analizorul poate corecta pH-ul și clorul într-un sistem prin utilizarea a două pompe externe conectate la ieșirile de 4-20mA. Aceste pompe, la rândul lor, dozează automat clor și/sau un acid/bază în sistem prin intermediul parametrilor setați de utilizator.

 

Care este principiul de mărurare?

Unitatea este capabilă să măsoare fie clorul liber, fie cel total, în funcție de preferințele clientului și de reactivii utilizați. Clientul a apreciat capacitatea de a stabili perioada de eșantionare pentru clor între 3 și 90 de minute; acest lucru le-a permis să probeze mai frecvent în perioadele în care consumul de apă a fost mai mare. La fiecare interval de prelevare, o probă de apă este adusă într-o celulă de flux unde reacționează cu reactivii DPD; schimbarea culorii este apoi citită și corelată cu o concentrație de clor.

Ce interval de clor a ales clientul?

Analizorul are un interval de 0 până la 5 ppm de clor. Când este conectat la o pompă de dozare, releul de dozare a clorului este activat de fiecare dată când citirea probei este sub cea programată. Clientul a ales un punct setat de 3,5 ppm de clor liber pentru a garanta că apa își va menține puterea de dezinfectare în întregul sistem de apă, rămânând în același timp sub limita lor superioară de 5 ppm.PCA utilizează un algoritm intern pentru a determina cantitatea corectă de clor de dozat în sistem.

Fără teama de a supradoza

Clientul a apreciat protecția integrată a PCA pentru supradozaj. Protecția împotriva supradozajului oprește releele de dozare ori de câte ori dozarea a fost activată pentru timpul maxim și când valoarea de citire este sub 0,05 ppm în mod constant, protejând utilizatorul de supraîncărcarea sistemului cu clor.

În cele din urmă, clientul a apreciat că PCA înregistra până la 3500 de citiri. Acest lucru le-a permis să urmărească tendința schimbărilor parametrilor apei pentru a anticipa nevoile chimice.

PCA320 a furnizat o soluție completă și automatizată pentru nevoile de dezinfecție a apei din ferma clientului.

Pentru mai multe articole, vizitați blogul nostru www.blog.hannainst.ro .


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram