Analiza solului cu gama GroLine devine accesibilă pentru toti agricultorii. Alegerea instrumentelor de care aveţi nevoie nu este întotdeauna foarte uşor de făcut. Simplificăm această alegere cu testrele, sondele și aparatele noastre cu măsurare directă în sol.

Instrumentele de testare potrivite pot face diferența.

1. Testarea solului reprezintă testarea mediului.

Când vine vorba de aparatele și sondele Hanna cu măsurare directă în sol, acestea sunt de fapt proiectate pentru orice mediu de creștere. Indiferent de tipul mediului de creștere, modul în care testați direct pH-ul și EC este aproape același.

Puteți face o suspensie, introduceți sonda direct în mediu sau folosiți apă extrasă (apă extrasă din mediul de creștere).

Iată o scurtă prezentare a diferitelor tipuri de medii de creștere utilizate în mod obișnuit, mai ales dacă nu ești sigur pe care îl folosești.

Solul organic

Bogat și închis la culoare, acest tip de sol este derivat din materiale compostate. Materialul defalcat este plin de nutrienți și minerale naturale. Solul tinde să aibă deja un biom bine stabilit datorită compoziției solului și modului în care este alcătuit.

Solul anorganic

Spre deosebire de solul organic, solul anorganic contine mai putin de 30% componente organice. Solurile anorganice sunt în mod obișnuit făcute de om și sunt considerate „sterile” (adică trebuie adăugaţi nutrienți).

Mediile de creștere anorganice includ lână de stâncă, bile de plastic reciclate, bile de argilă, soluție hidroponică și multe altele.

Cultivatorii pot folosi pământ anorganic în loc de pământ organic din mai multe motive, inclusiv capacitatea de a ajusta mai ușor pH-ul, umiditatea, nutrienții și drenajul. Mai multe detalii puteţi regăsi în articolul http://blog.hannainst.ro/fertilizarea-si-hidroponia-in-romania/.

2. Construite pentru a rezista măsurării directe.

Analiza solului cu gama GroLine se poate efectua cu aparatul potrivit pentru fiecare utilizator şi mediu de creştere. Electrozii GroLine au fost adaptați pentru a rezista testării în toate mediile de creștere a plantelor. Cum? Să explicăm.

Un electrod pentru fiecare tip de probă?

Vârfurile conice ale produselor din gama Groline:  testerul de pH Wirelessr pentru sol HALO2 GroLine, testerul de pH GroLine, pH-metrul portabil profesional pentru sol GroLine și testerul pentru măsurarea conductivităţii direct din sol Soil Test™, vă permit să introduceți cu ușurință sondele în mediul de creștere.

Aparatul portabil HI9814 GroLine cu sonda HI1285-7 este puțin diferit, deoarece măsoară pH-ul, conductivitatea şi temperatura, toate cu o singură sondă.

Sondele înfundate și lente sunt de domeniul trecutului!

Când lucrați cu medii de creștere, de multe ori vinovatul pentru răspunsul lent al electrodului este reprezentat de o joncțiune de referință înfundată. Acest lucru poate duce la citiri eronate și măsurători lente.

Noul tester de pH wireless HI9810302 HALO2 GroLine pentru sol și testerul de pH HI981030 GroLine pentru sol prezintă ambele o joncțiune deschisă unică care are un manșon detașabil.

Nu numai că puteți reîmprospăta electrolitul pentru a îmbunătăți performanța, ci şi curățarea va fi mai ușoară. Pur și simplu scoateți manșonul pentru o curățare rapidă și pentru schimbarea electrolitului.

 

PH-metrul portabil profesional HI98168 GroLine și multiparametrul portabil GroLine HI9814 prezintă joncțiuni diferite față de testere. HI98168 are o sondă excelentă pentru efectuarea citirilor în medii de creștere care au un conținut scăzut de umiditate.

Joncțiunile ceramice triple permit electrodului să aibă un debit mai mare al electrolitului, iar acest lucru se traduce prin citiri mai rapide, mai stabile și mai precise în medii cu umiditate scăzută.

3. Produsul potrivit pentru orice buget.

Indiferent dacă sunteți un utilizator casnic, un grădinar, un cultivator în seră, un fermier sau folosiţi sisteme hidroponice, testarea pH-ului și a conductivităţii ar trebui să fie întotdeauna ușoară și accesibilă. Iată o listă a recomandărilor noastre:

HI981030

Un tester simplu din gama Groline

Testerul de pH pentru sol HI981030 GroLine este excelent pentru verificarea mediului de creștere, indiferent dacă sunteți un utilizator casnic sau un profesionist.

Valorile de pH măsurate cu acest tester nu sunt compensate cu temperatură, dar testerul este construit special pentru medii de creștere. Acest tester de buzunar este excelent pentru a fi utilizat oriunde și oricând trebuie să testați pH-ul.

Conductivitatea direct în sol

Testerul conductivitate cu măsurarea directă în sol HI98331 Soil Test™ este cu adevărat o soluție pentru toată lumea. Măsoară conductivitatea și temperatura, iar dimensiunile reduse îl fac extrem de uşor de transportat.

Conexiune prin Bluetooth

Testerul Wireless HALO2 GroLine pentru pH-ul solului este cel mai nou produs adăugat gamei noastre GroLine. GroLine HALO2 se poate conecta prin Bluetooth pentru a vă permite să îl integrați în sistemele actuale de înregistrare a datelor.

Gama Groline pentru profesionişti

pH-metrul portabil profesional pentru sol HI98168 GroLine oferă o utilizare superioară în domeniu, având un design robust și precizia unui echipament de laborator.

Sonda care este însoțită de acest pH-metru este ideală dacă, de obicei, testați în medii cu umiditate scăzută.

pH, conductivitate, TDS şi temperatură cu o singură sondă

Multiparametrul portabil pentru pH/EC/TDS HI9814 GroLine este conceput pentru utilizarea în soluții hidroponice, testând patru parametri cu o singură sondă (pH, EC, temperatură și TDS (ppm)), HI1285-7.

Alternativ, se poate utiliza electrodul HI12943 pentru măsurarea directă în sol  împreună cu HI9814 pentru a testa pH-ul și temperatura.

Sunteți interesat de mai multe produse din gama GroLine pentru toate nevoile dvs. de testare?

Dacă doriţi să aflaţi care este cea mai accesibilă metodă de analiză a nutrienţilor din sol, puteţi citi articolul nostru de pe blog.

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram