Măsurarea conductivității solului vă poate oferi informații importante despre sănătatea plantelor si a solului dvs. În articolul anterior am discutat despre cum putem testa nutrienții din sol folosind testele chimice HI3896. Pentru a răspunde clienților noștri din agricultură, in articolul de azi vom descrie pe scurt de ce este util să măsurăm conductivitatea solului.

Știm că…

Plantele au nevoie de mult soare, aer, apă și substanțe nutritive pentru a crește. Dar cum vă puteți asigura că plantele dvs. au suficienți nutrienți?

Măsurarea diferitelor aspecte ale solului vă poate spune exact de ce aveți nevoie și ce vă lipsește și vă poate ajuta să creșteți plante puternice și sănătoase.

Testarea pH-ului, a conținutului de umiditate și a temperaturii solului este un bun început pentru a vedea dacă aveți un sol sănătos. Monitorizarea fosfaților, nitraților, calciului și potasiului sunt principalele măsurători care vă pot spune dacă solul dvs. mai are nevoie sau nu de nutrienți.

O modalitate de a ajuta la urmărirea tuturor acestor substanțe nutritive este prin testarea conductivității electrice a solului. Conductivitatea electrică vă poate spune dacă aveți nevoie de mai mulți nutrienți sau dacă aveți prea mult. Acest lucru vă va economisi timp și bani atunci când vă gestionați plantele.

Ce informații ne oferă conductivitatea?

În sol, conductivitatea electrică (EC) este o măsură a capacității solului de a conduce un curent electric. EC este mai exact o indicație a disponibilității nutrienților în sol. Cu cât EC este mai mare, cu atât trebuie să existe în sol mai multe particule încărcate negativ (argilă și particule organice) și, prin urmare, cu atât mai mulți cationi sunt ținuți în sol: Sodiu (Na +), amoniu (NH4 +), potasiu (K +), calciu (Ca2 +), magneziu (Mg2 +), hidrogen (H +), fier (Fe2 +), aluminiu (Al3 +), cupru (Cu2 +), zinc (Zn2 +) și manganul (Mn2 +) sunt câteva exemple ale acestor cationi care sunt benefice plantelor.

De ce ar trebui să măsurați conductivitatea solului?

Prin testarea solului vă asigurați faptul că substanțele nutritive sunt echilibrate. Măsurarea pH-ului solului vă oferă o idee despre cât de disponibili sunt nutrienții (sol acid sau bazic), în timp ce EC vă indică cât de mult este de fapt acolo. Amintiți-vă că EC este bun la măsurarea puterii ionilor din sol. Acest lucru vă ajută să urmăriți nutrienții care sunt disponibili plantelor dvs.

Plantele au toleranțe variate la sărurile dizolvate și la concentrațiile de nutrienți. Plantele precum mazărea și fasolea sunt foarte sensibile la sărurile depuse în sol (EC trebuie să fie sub 2 mS / cm). Grâul și roșiile au o toleranță moderată pentru o conductivitate mai mare.

Bumbacul, spanacul și sfecla de zahăr sunt exemple de plante cu toleranțe EC foarte mari; solul pentru aceste plante poate crește până la 16 mS/cm înainte de a deteriora recolta. Este important să echilibrați EC-ul solului dvs. pentru a promova sănătatea optimă a plantelor.

Alegerea unei metode de testare EC

Există mai multe metode disponibile de testare a conductivității electrice a solului. Puteți testa apa existentă în sol (extrageți apa din sol cu ajutorul unui lizimetru și măsurați EC-ul), conductivitatea direct în sol sau puteți crea o suspensie pentru a testa conductivitatea solului.

Cu ce puteți măsura conductivitatea?

Hanna Instruments oferă o gamă largă de instrumente pentru agricultură. De la teste chimice pentru NPK până la testere de pH și conductivitate. Gama de instrumente pentru agricultură se numește GROLINE. Câteva exemple găsiți mai jos cu o scurtă descriere.

HI98331 – Preferatul agricultorilor – Tester de conductivitate pentru măsurători direct în sol

HI98331 este un tester robust, fiabil care oferă citiri precise și rapide. Testerul dispune de o sondă de penetrare din oțel inoxidabil pentru măsurători directe a conductivității în sol. Are dimenisuni mici, tester de buzunar cum ii zicem noi, operare cu un singur buton, calibrare automată și este ușor de utilizat.

Acest tester este preferatul agricultorilor. Doar în anul 2020 peste 40 de agricultori au ales HI98331 pentru a-și testa conductivitatea solului.

 

 

 

HI98318 – Tester impermeabil EC/TDS pentru măsurători în suspensii de sol

Acest tester modern este de numai 0,7 ” grosime și extrem de ergonomic, care se potrivește confortabil în mâna dvs. HI98318 are un afișaj LCD foarte ușor de citit care arată atât EC sau TDS, cât și temperatura, alături de calibrare, stabilitate și indicatori ai nevelului bateriei.

HI98318 îl recomandăm celor care doresc să măsoare conductivitatea solului într-o soluție de sol. Pe lângă EC, testerul vă oferă informații și despre TDS (Total Solide Dizolvate).

Pentru mai multe instrumente destinate agriculturii, vă așteptăm pe pagina noastră dedicată produselor GROLINE

Solul poate fi complex, dar …

… alegerea celei mai bune soluții de testare a conductivității electrice nu trebuie să fie!  Pentru ajutor în alegerea celei mai bune opțiuni pentru nevoile dvs. de testare a conductivității electrice, vă rugăm să ne contactați!

 


1 Comment

Alexandru Dumitru · April 6, 2021 at 8:19 am

Bună ziua, suntem o companie producătoare de îngrășăminte. Dorim achiziția unor instrumente pentru echipa noastră.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram