Piscinele cu apă sărată au reprezentat o industrie în creștere atât pentru medii rezidențiale, cât și comerciale, motiv pentru care este important sa monitorizam constant apa din motive de siguranta. Bazinele cu apă sărată transformă clorura de sodiu (NaCI) în clor fără a utiliza cantități mari de hipoclorit sau clor praf.

Beneficiile tratamentelor cu apa sarata

Apa sărată nu va usca pielea, nu va decoloreaza costumele de baie si nu va albesc parul. De asemenea, poate lăsa pielea cu o senzație mai moale, mai mătăsoasă. Calitatea aerului este, de asemenea, îmbunătățită, deoarece mirosul de clor nu este prezent în bazinele cu apă sărată. Procentul de sare din bazinele de înot cu apă sărată este de obicei între 3,3-3,5 ppt NaCI.

Piscinele de terapie sunt tipuri specializate de bazine cu apă sărată care sunt utilizate în mod obișnuit pentru kinetoterapie și sănătate mintală. În aceste tipuri de piscine, cantitatea de sare dizolvată este mult mai mare (până la 35%) și se utilizează un amestec de săruri precum clorura de sodiu și sulfatul de magneziu. Conținutul ridicat de sare al acestor bazine crește flotabilitatea oamenilor, permițându-le să plutească cu ușurință sau să efectueze exerciții cu o rezistență mai mică decât un bazin tradițional de apă sărată.

Apa sarata ideala pentru kinetoterapie

Adesea, aceste bazine sau rezervoare sunt încălzite la 32-35 ° C; acest lucru aduce apa aproape de temperatura pielii. Stresul, anxietatea și migrenele au fost tratate folosind apa sarata. Bazinele de terapie sunt mai mari și sunt utilizate pentru tratarea durerii cronice și a fibromialgiei, precum și în unele tipuri de kinetoterapie datorită ușurinței de mișcare în piscine.

Cum putem monitoriza eficient apa din piscine?

Un centru de kinetoterapie ne-a contactat si a solicitat cun instrument cu ajutorul caruia poate monitoriza apa din bazinele de terapie cu apa sarata. Au vrut să măsoare pH-ul și alcalinitatea săptămânal, dar sa poata măsura ocazional clorul liber și calciu. Pentru ei a fost important să mențină un pH între 7,2 și 7,8 și alcalinitatea între 80 și 120 ppm CaCO₃.

Reprezentantul de vânzări Hanna a sugerat Fotocolorimetrul HI83303 și si electrodul de pH HI11310 pH. HI83303 are 20 de metode de măsurare pre-programate. Aceasta include metode pentru alcalinitate și calciu marin, metode care au fost special concepute pentru utilizare în ape sarate și aplicații similare.

Deși HI83303 include o metodă colorimetrică pentru pH, clientul a apreciat capacitatea de a conecta un electrod de pH și de a măsura potențiometric pH-ul pentru o măsurare mai precisă.

Clientul folosește funcția de înregistrare, salvând rapoartele pentru fiecare piscina și alocând un ID de eșantion.

Fotometrul HI83303  a oferit clientului o soluție precisa și accesibilă pentru nevoile lor de măsurare.

 

In cazul in care doriti sa controlati online parametri apei din piscine, va recomandam sa cititi articolul unde am instalat un analizor pentru piscine la Aqua Park President Baile Felix.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram