Azi am analizat pH-ul la pudra de hribi cu ajutorul testerului Hanna Foodcare HI981036, scopul nostru fiind să realizăm o continuare logică după episodul de analiză a carnatului de mistreţ cu hribi. După cum o să puteţi vedea şi în tutorialul din acest articol, este nevoie de prepararea unei soluţii semi-solide pentru ca joncțiunea deschisă și vârful din sticlă conică a testerului Foodcare să fie puse cât mai bine în valoarea, în materie de precizie a măsurării. Întreaga poveste este disponibilă în video-ul de mai jos.

Utilizările pudrei de hribi

Dincolo de pH-ul la pudra de hribi, de acest aspect ştiinţific foarte important, există o multitudine de aplicaţii culinare ale acestui praf în formă conservată de boletus, mai ales în zona condimentelor. Dacă ar fi să începem cu micul dejun, cu pudra de hribi putem prepara o omletă mai aparte, poate şi un dressing mai savuros pentru salate. Fie că suntem fani supă sau ciorbă şi de ce nu chiar supă-cremă, pudra de hribi conferă o aromă specială acestor preparate culinare. Că tot este foarte utilizat în aceasta perioadă, aluatul de pâine poate primi şi inserţie de praf de ciuperci, aceeaşi abordare fiind valabilă şi pentru paste şi chiar deliciosul gnocchi. Demn de menţionat este şi aluatul pentru găluşcuţele de făină în combinaţie cu praful de ciuperci ca fiind o minunăţie a gastronomiei. Clasicul pilaf de orez poate fi reinterpretat la rândul său cu puţină pudră de hribi. Pentru acest sezon de post, putem diversifica gustul chifteluţelor de soia condimentând cu praf de ciuperci, iar pentru persoanele la regim, ce vor să reducă nivelul de carbohidraţi din pane-uri, se poate apela la pudra de hribi ca şi o alternativă la pesmet. Nu puteam să uităm de carnea la grătar şi de friptură, unde mixul de condimente format din pudră de ciuperci, sare, piper şi alte verdeţuri joacă un rol important în desăvârşirea ospăţului.

Hanna, mai simplu, mai sigur, mai delicios!

Follow by Email
Instagram