Siguranța și îngrijirea electrozilor de pH este modalitatea ideală de a le prelungi durata de viață și de a asigura citiri precise, indiferent dacă utilizați un tester direct de sol sau un pH-metru pentru hidroponică. Aceste bune practici de pH sunt un plus valoros la rutina dvs. de testare, menținând rezultatele precise ale contorului digital pentru testări repetate.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum să aveți grijă de electrozii Groline:

De ce este importantă întreţinerea electrozilor?

A vă face timp pentru a vă întreține electrodul de pH este esențial pentru a obține citiri precise de fiecare dată când efectuați o măsurătoare. În timp, electrozii pot avea citiri inexacte dacă nu au fost depozitați, calibrați sau curățați corespunzător.

Urmând cele mai bune practici, puteți îmbunătăți longevitatea electrodului dvs., economisind costuri, obținând în același timp acuratețea pe care o așteptați de la gama de testere digitale pentru grădinărit și agricultură Groline de la Hanna.

Ghid de bune practici pentru electrozii de pH- gama Groline

Cinci practici cheie vă pot ajuta să obțineți o precizie constantă atunci când testați solul sau apa cu testerele de pH Groline:

    1. Hidratarea electrodului

Un electrod uscat poate avea valori de pH fluctuante, timpi de răspuns mai lenți și măsurători incorecte. Dacă electrodul dvs. s-a uscat, îl puteți reîmprospăta eficient scufundând bulbul și joncțiunea într-o soluție de depozitare a electrozilor timp de cel puțin o oră.

     2. Păstrarea electrodului

Depozitarea unui electrod în apă deionizată este o greșeală comună pe care mulți oameni o fac cu testerele de pH. Utilizarea apei DI face ca ionii să se scurgă din membrana de sticlă și din electrolitul de referință în timp, ceea ce duce în cele din urmă la un răspuns lent și greoi. Depozitarea electrodului de pH într-o soluție de depozitare este modul de a rezolva această problemă sau într-o soluție tampon de pH 4,01 sau 7,01 dacă nu aveți în prezent soluția de stocare potrivită la îndemână.

     3. Imersarea electrodului

Când testați cu un electrod de pH, este important să acordați atenție nivelurilor minime și maxime de imersie de pe testerul sau contorul dvs. particular. Asigurarea că utilizați suficient dintr-o probă pentru a atinge minimul vă ajută să obțineți rezultate precise.

     4. Curățarea electrodului

Curățarea electrodului cu o soluție de curățare adecvată, cum ar fi plicurile cu soluție de curățare, este esențială pentru o precizie continuă în testare. În timp, se pot forma depuneri pe electrod odată cu utilizarea, care pot să nu fie vizibile pentru ochii dvs. Acest strat poate acoperi sticla de detectare și poate afecta rezultatele testării. Curățarea cu o soluție de plic este rapidă și ușoară și asigură că testerul dvs. este gata de utilizare.

     5. Calibrarea electrodului

Calibrarea electrodului dvs. într-un program regulat vă poate ajuta să asigurați o precizie pe termen lung. Toți electrozii de pH necesită calibrare în timp, iar frecvența va depinde de cât de precise trebuie să fie rezultatele dvs. Pentru cea mai mare precizie, se recomandă calibrarea zilnică. Hanna are în stoc soluții de calibrare ușor de utilizat pentru toate produsele Groline, ceea ce face din această bună practică o sarcină ușoară.

Cumpărați astăzi gama Groline de testere și soluții pentru întreținerea lor.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram