Blog de Chimie în Tehnologie

Experimentul pH cu vinul de casă

Crisb
Crisb
February 4, 2020February 6, 2020

Astăzi am ales să facem experimentul pH cu vinul de casă, în urma unei sugestii primite de la un cititor la articolul despre Târgul de Crăciun de la Sibiu. Într-adevăr, un pic cam târziu, dar mergem pe premiza că oamenii gospodari mai păstrează vin şi după Sărbători. Pentru suport tehnic am ales de data aceasta Multiparametrul de laborator HI5522, care pe lângă pH, mai poate analiza şi o serie de alţi parametri. Vorbim aici de ISE, conductivitate, rezistivitate, salinitate şi chiar total solide dizolvate.

La nivel de aştepări, vinul roşu are deobicei pH-ul în intervalul 3,00-3,5. Testarea a relevat că şi acest vin de casă, de pe meleagurile Moldovei, se încadrează în standardul pieţei sortimentale. Dacă experimentul pH cu vinul de casă este prima postare Hanna pe care aţi citit-o, vă invităm să descoperiţi şi alte articole despre pH sau vin.

Hanna, mai sigur, mai uşor, mai gustos!

Please follow and like us:
error
blog chimieblog chimie in tehnologieblog despre chimieblog despre tehnologieNoutăţi zilnicepHProdusele HannaVin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram