Testarea nutrienților cu HI9814 din gama GroLine devine mult mai uşoară deoarece acest multiparametru este special conceput pentru hidroponie, acvacultură și sere. Puteţi testa pH-ul, EC, TDS și temperatura cu un singur multiparametru produs de Hanna Instruments, GroLine HI9814.

HI9814 este rezistent la apă, ușor de utilizat și dispune de modul QuickCal, funcţie exclusivă Hanna Instruments. În timp ce alte multiparametre de pe piață folosesc doi electrozi separați pentru pH și EC/TDS, sunt voluminoase și au o precizie mai mică,

HI9814 oferă rezultate precise cu un singur electrod, este ergonomic și se stabilizează și se calibrează în aproximativ 30 de secunde. Cu prețul său accesibil și designul practic, oricine poate verifica pH-ul, EC/TDS și temperatura ca un profesionist.

Despre multiparametrul HI9814 GroLine pH/EC/TDS

Multiparametrul GroLine HI9814, rezistent la apă, vă permite să măsurați pH-ul, conductivitatea electrică (EC), temperatura și totalul solidelor dizolvate (TDS) în părți pe milion (ppm).

Este un aparat ideal pentru o gamă largă de scopuri în agricultură, horticultură, acvacultură și hidroponie.

GroLine HI9814 este cel mai precis multiparametru care măsoară pH/EC/TDS din clasa sa și este unul dintre cele mai vândute produse Hanna Instruments.

O funcţie importantă a HI9814 este electrodul. Acest electrod reduce interferența electrică, care este deosebit de importantă pentru o citire precisă într-un mediu hidroponic în care echipamente precum balasturile și luminile pot provoca interferențe.

Testarea nutrienților cu HI9814 este facilitată de funcția Quick Cal, deoarece face calibrarea rapidă și ușoară. Quick Cal poate calibra atât pH-ul, cât și EC, o caracteristică pe care niciun alt contor de pe piața agricolă nu o are.

Instalarea

Pasul 1 Clătiți electrodul cu apă deionizată pentru a îndepărta orice depuneri de sare de pe capacul de protecție.

Pasul 2 Introduceți bateriile în compartiment. Asigurați-vă că strângeți complet capacul bateriei pentru a asigura impermeabilitatea instrumentului.

Pasul 3 Conectați electrodul acordând atenţie pinilor. Apăsați ferm.

Pasul 4 Apăsați butonul ON pentru a porni multiparametrul.

Configurarea

Când este pornit, aparatul afișează ultimul parametru selectat, temperatura, indicatorul de stabilitate și instrucțiuni pentru intrarea în modurile de calibrare/ instalare.

Modul EC sau TDS

Pasul 1 Pentru a intra în modul de EC/ TDS, apăsați și mențineți apăsat butonul MODE timp de șase secunde. Mesajele OFF și CAL sunt afișate înainte de a intra în modul dorit.

Pasul 2 Apăsați butonul SET pentru a selecta EC UNIT (pentru conductivitate), 500 UNIT (pentru factor TDS 0,5) sau 700 UNIT (pentru factor TDS 0,7).

Sfat Hanna Instruments

Ne punem adesea întrebarea când să folosim factorul TDS 0,5 sau 0,7 ppm. Ar trebui să potriviți valorile ppm pe baza valorilor date de diagramele de alimentare cu nutrienți ale producătorului de îngrășăminte. Aceste diagrame de intrare nu indică întotdeauna domeniul pe care se bazează valorile lor ppm. În aceste cazuri, vă rugăm să contactați direct compania.

Modul de calibrare

Pasul 1 După ce ați selectat EC/TDS, apăsați MOD pentru a intra în meniul de calibrare.

Pasul 2 Apăsați butonul SET pentru a selecta CAL STD pentru calibrare standard sau CAL QUIK pentru calibrare rapidă într-un punct.

Sfat Hanna Instruments

Folosiți Quick Cal ori de câte ori este posibil. Când calibrați folosind calibrarea rapidă, într-un punct, în comparație cu calibrarea în două puncte, economisiți timp și bani pentru soluțiile de calibrare. Funcția QuickCal funcționează cu pliculețele HI50036P de soluție de calibrare.

Unități de măsură pentru temperatură

Pasul 1 După ce ați selectat modul de calibrare, apăsați MODE pentru a intra în meniul de temperatură.

Pasul 2 Apăsați SET pentru a selecta °F sau °C.

Oprire automată

Pasul 1 După ce ați selectat unitatea de măsură pentru temperatură, apăsați MOD pentru a intra în meniul AOFF.

Pasul 2 Apăsați SET pentru a selecta un interval AOFF de 8 minute, 60 de minute sau pentru a dezactiva oprirea automată (—).

Sfat Hanna Instruments

Multiparametrul poate fi folosit pentru monitorizare prelungită, montat pe perete, atunci când funcția AOFF este extinsă la 60 de minute sau este oprită.

Dacă durata de viață a bateriei este o problemă, oprirea automată după opt minute este cea mai bună opțiune.

După ce ați selectat setarea de oprire automată, apăsați MODE pentru a reveni la ecranul de măsurare.

Calibrare

După configurarea aparatului, este necesară calibrarea electrodului. Calibrarea multiparametrului HI9814 GroLine este ușoară cu soluția noastră de calibrare rapidă HI50036P.

 

 

Calibrarea rapidă

Pasul 1 Curățați electrodul prin îndepărtarea capacului de protecție și clătirea electrodului cu apă distilată sau deionizată. Acest lucru elimină orice impurități sau săruri care ar putea contamina soluția de calibrare.

Pasul 2 Apăsați și mențineți apăsat butonul MODE timp de trei secunde până când se afișează CAL pentru a intra în modul de calibrare.

Pasul 3 Scufundați electrodul într-un plic de soluție de calibrare rapidă, amestecând ușor.

Pasul 4 Așteptați ca electrodul să se stabilizeze. Odată stabil, aparatul se va calibra automat. Ecranul afişează CAL OK și apoi revine la modul normal de măsurare.

Acum puteţi efectua măsurătorile dumneavoastră!

Sfat Hanna Instruments

Dacă se întâmplă să nu aveți soluția Quick Cal, utilizați modul standard de calibrare cu soluții tampon de 4,01 pH și 7,01 pH și soluție de 1413 µS.

Urmăriți îndeaproape ecranul pentru a nu rata notificarea de schimbare a soluţiei de calibrare! Dacă ratați o notificare, va fi afișată o eroare și mesajul de calibrare eșuată.

Măsurarea

Pregătiți-vă proba înainte de a efectua următorii pași.

Pasul 1 Înainte de a efectua o măsurătoare, clătiți electrodul în apă distilată.

Pasul 2 Puneți electrodul în probă și așteptați stabilizarea citirii. Apăsarea butonului SET pentru a comuta între valorile pH și EC/TDS.

Sfat Hanna Instruments

Asigurați-vă că amestecați proba. Agitarea asigură omogenitatea probei și crește rata de stabilitate. După amestecare, asigurați-vă că așteptați ca citirea să se stabilizeze.

În cele din urmă, curățați electrodul cel puțin săptămânal sau după cum este necesar cu soluţie de curățare HI700661P pentru aplicații agricole.

Păstrarea

Pasul 1 După finalizarea măsurătorilor, apăsați butonul OFF pentru a opri aparatul. Clătiți electrodul cu apă distilată pentru a preveni depunerile de pe sticla electrodului.

Pasul 2 Adăugați o cantitate mică de soluție de păstrare în capacul de protecție și puneți capacul peste electrod. Acest lucru va menține electrodul hidratat până la următoarea utilizare.

Sfat Hanna Instruments

Depozitaţi electrodul într-o zonă ferită de lumina directă pentru a minimiza creșterea algelor. pH-metrul dvs. trebuie păstrat, de asemenea, într-un loc răcoros.

Întreținerea

Este important să curățați electrodul în mod regulat. Configurarea unui program de întreținere vă poate ajuta în acest sens.

Pasul 1 Puneți electrodul într-un plic de soluție de curățare pentru agricultură HI700661P timp de 15 minute.

Pasul 2 Clătiți electrodul cu apă distilată sau deionizată.

Pasul 3 Puneți electrodul în soluția de păstrare pentru cel puțin 2-3 ore.

După curățarea electrodului, trebuie să-l recalibrați înainte de a efectua orice măsurători.

Pregătirea unei probe de sol

Nu sunteți sigur cum să pregătiți o probă pentru testarea pH-ului și EC/TDS? Urmați acești pași.

Pasul 1 Veți avea nevoie de:

  • recipient curat cu apă distilată sau deionizată
  • pahar pentru probă
  • probă proaspătă de sol
  • apă distilată sau deionizată
  • agitator magnetic sau agitator

Pasul 2 Măsurați părți egale de sol și apă distilată și asigurați-vă că există o probă suficient de mare pentru a scufunda complet joncțiunea electrodului.

Pasul 3 Adăugați proba de sol în paharul curat și apoi adăugați apa distilată.

Pasul 4 Se amestecă proba. Pentru rezultate optime, utilizați un agitator magnetic. Dacă nu aveți unul la îndemână, utilizați unelte curate de amestecare. Asigurați-vă că toate bucățile de sol sunt dizolvate!

Pasul 5 Așteptați 15 minute pentru ca proba să se stabilzeze înainte de a efectua citirea.

Pasul 6 Scufundați electrodul în probă și așteptați stabilizarea citirii.

Sfat Hanna Instruments

Un nivel ideal al solului este între 5,5 și 7 pH. Dacă obțineți o citire care este departe de acest domeniu, este posibil să existe o problemă cu electrodul dvs.

Mai multe detalii despre gama GroLine puteţi găsi în articolul http://blog.hannainst.ro/analiza-solului-cu-gama-groline/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram