Analiza nutrienților din sol folosind teste chimice

Care sunt nutrienții principali din sol și importanța lor?

Analiza nutrienților din sol este esențială pentru a monitoriza continuu concentrația nutrienților în aplicațiile agricole. Cei mai importanți nutrienți necesari creșterii optime a plantelor sunt azotul (N), fosforul (P) și potasiul (K). Azotul este necesar pentru faza de creștere a plantelor vegetative, deoarece este un element primar pentru proteine, ADN și hormoni.

Faza de creștere se caracterizează prin lungirea trunchiului plantelor și o producție crescută de frunze. Fosforul se găsește și în ADN și este responsabil pentru multe procese fiziologice și biochimice. Mai mult, fosforul stimulează creșterea rădăcinilor, înflorirea și este necesar în formarea semințelor. Mai precis, plantele absorb fosfor sub formă de fosfat, în timp ce potasiul este preluat de plantă în forma sa elementară. Potasiul este utilizat în sinteza proteinelor și îmbunătățește calitatea fructelor și florilor.

Menținerea echilibrului adecvat al acestor substanțe nutritive în diferite etape ale dezvoltării plantelor este o componentă cheie în aplicațiile agricole și poate fi găsită pe o varietate de ambalaje de îngrășăminte etichetate ca NPK. De exemplu, un îngrășământ destinat stadiului de creștere va avea o concentrație mai mare de azot, în timp ce un îngrășământ pentru creșterea calității și a productivității fructelor/florilor va avea un conținut mai mare de fosfor.

Ce putem determina cu testele chimice HI3896?

În ultima perioadă tot mai mulți clienți din segmentul agro ne-au solicitat informații despre cum ar putea sa monitorizeze NPK-ul. Astfel ca în articolul de azi vrem să vă descriem unul dintre cele mai solicitate produse pentru aceste analize.

Este vorba despre testele chimice HI3896 pentru determinarea nutrienților din sol. HI3896 este un kit de teste chimice prin care puteți testa cele mai importante elemente pentru creșterea plantelor: azot (N), fosfor (P), potasiu (K) și pH. Acest kit este echipat cu toți reactivii și echipamentele necesare pentru efectuarea a 25 de teste pentru fiecare parametru.

Analiza nutrienților din sol folosind teste chimice

Cum funcționeaza?

Principiul de testare este unul simplu, HI3896 utilizează colorimetria și turbidimetria pentru a măsura cei 4 parametri. O analiză nu durează mai mult de 5 minute, iar setul de teste chimice este livrat cu toți reactivii și echipamentele necesare pentru a efectua fiecare analiză: tuburile de testare, lingura, peria, fișele de comparare a culorilor, reactivi, soluții și manual de instrucțiuni.

Pentru fiecare element în parte veți primi o fișă prin care să comparați culorile după fiecare analiză. În funcție de rezultatul obținut, testele chimice vă indică daca aveți un nivel mic, nivel mediu sau nivel ridicat de concetrație NPK. Pe lângă setul de teste chimice vă furnizăm și un tabel care vă indică aproximativ cantitatea NPK în mg/L în funcție de nivelul de concentrație obținut.

Ce fac dacă nu mai am reactivi?

Nu este nevoie să cumpărați un kit nou atunci când reactivii sunt epuizați. Reactivii pentru fiecare parametru pot fi comandați individual. HI3896-025 sunt reactivii de rezervă pentru kit-ul de teste chimice.

NPK Soil Test Kit Replacement Reagents (25 tests each) - HI3896-025

În cazul în care sunteți interesat și de alte echipamente pentru testarea solului, puteți vizita site-ul nostru www.hannainst.ro sau puteți citi și articolul Tips & tricks Hanna pentru micii fermieri, unde descriem pe scurt instrumentele oferite de noi pentru segmentul agro. Deasemenea pe partea de agricultura veți găsi mai multe articole de interes, cum ar fi spre exmplu: Fertilizarea şi hidroponia în România.

Follow by Email
Instagram