Zilele acestea ne-am gândit să aducem în atenţia dumenavoastră ştiinţa din spatele cafelei Captain Bean cu ajutorul testerelor Hanna. Dacă acum câteva luni serveam un strop de cafea revigorantă, de data aceasta ne-am propus să mergem mai departe, în detaliile chimiei din tehnologia producţiei acestei licori.

TDS la apa pentru cafea

Locaţia aleasă a fost Novis Plaza din Cluj-Napoca, unde este poziţionată una dintre cafenelele din cadrul lanţulului Captain Bean. Tudor, Head Barista Captain Bean, a fost responsabil de testarea totalului de solide dizolvate şi pH-ului. Pentru început am testat apa folosită la preparea cafelei la nivel de total de solide dizolvate cu ajutorul testerului Hanna HI98129. Rolul acestui parametru este foarte important atât la nivel de gust al cafelei dar şi pentru mentenanţa expressorului de cafea.

TDS şi pH la cafea

Nici pentru analiza cafelei nu am rămas datori, unde desigur că totalul de solide dizolvate a fost la un nivel superior comparativ cu rezultatele în experimentul aplicabil apei. Testerul HI98311 este ideal pentru o gama mai largă de acoperire, mai ales când analizăm o cafea mai strong. Finalul acestui episod s-a focusat pe determinarea pH-ului din cafea, ce s-a încadrat în intervalul 5-6, recomandat de standardele internaționale din domeniul cafelei. În eventualitate în care pH-ul cafelei este sub 5, vorbim de o licoare acidă, iar dacă trece de 6 deja ne referim la un preparat alcalin.

Concluzie şi planuri de viitor

Sub deviza ştiinţa din spatele cafelei Captain Bean, am reuşit sa facem o echipă bună în determinarea unui versiune pe gustul fiecăruia. Ne propunem ca pe viitor să continuăm seria de experimente şi la alte sortimente de cafea Captain Bean, vizând şi alţi parametri cum ar fi nivelul de zahăr.

Hanna, mai sigur, mai uşor, mai revigorant!

Follow by Email
Instagram