Importanța pH-ului este esențiala in cultivarea plantelor.
Indiferent dacă cultivati plante în grădina de acasă sau gestionați sere comerciale, testarea, monitorizarea și păstrarea sub control a parametrilor de creștere ajută la maximizarea eficienței, calității și cantității.
Gama GroLine oferă mijloacele pentru monitorizarea continuă și testarea parametrilor precum pH-ul, conductivitatea (EC și TDS) și temperatura, inclusiv soluțiile nutritive hidroponice.
Hanna produce echipamente de testare și monitorizare ușor de utilizat, având în vedere crescătorii de plante hidroponice, acvaponice și din sere.
Nu numai hrana pentru plante necesită testare. Solul, îngrășămintele, apa și chiar apele uzate vor trebui monitorizate, precum și produsul finit în sine.
Gama Hanna include monitoare, testere punctuale și metri mai complexi pentru creșterea de la început până la sfârșit.
pH-ul este atât de important pentru a ajuta plantele să prospere.
Aici avem un ghid pentru nivelul ideal de pH pentru cultura dumneavoastră aleasă.
Niveluri optime de pH pentru plante
Plante legume pH optim
Anghinare 6,5-7,5
Sparanghel 6-8
Orz 6-7
Fasole 6-7,5
Varză de Bruxelles 6-7,5
Porumb (malț) 6-7,5
Castravete 5,5-7,5
Morcov timpuriu 5,5-7
Cartof timpuriu 4,5-6
Vinete 5,5-7
Morcov tardiv 5,5-7
Cartof tardiv 4,5-6
Salată 6-7
Pepene galben 5,5-6,5
Ovăz 6-7
Ceapă 6-7
Mazăre 6-7,5
Ardei 6-7
Dovleac 5,5-7,5
Orez 5-6,5
Soia 5,5-6,5
Spanac 6-7,5
Capșuni 5-7,5
Fasole verde 6-7,5
Sfeclă de zahăr 6-7
Floarea-soarelui 6-7,5
Cartof dulce 5,5-6,5
Roșii 5,5-6,5
Pepene verde 5,5-6,5
Grâu 6-7
Plante de grădină și flori pH optim
Acacia 6-8
Acanthus 6-7
Amarant 6-6,5
Bougainvillea 5,5-7,5
Dalia 6-7,5
Erica 4,5-6
Euphorbia 6-7
Fuchsia 5,5-6,5
Plantele din livadă pH optim
Măr 5-6.5
Cais 6-7
Cireș 6-7.5
Grepfrut 6-7.5
Viță de vie 6-7
Lămâi 6-7
Nectarin 6-7.5
Portocal 5-7
Piersic 6-7.5
Păr 6-7.5
Prun 6-7.5
Rodie 5.5-6.5
Nuc 6-8
Mai multe informații utile despre gama Groline puțeti citi în articolul http://blog.hannainst.ro/analiza-solului-cu-gama-groline/
0 Comments