Avantajele controlului automat al pH-ului și clorului?

Pentru a regla conținutul de clor și pH-ul apei piscinei, aveți posibilitatea de a alege să dozați manual sau automat substanțele chimice. Un controler automat pentru clor și pH pentru apa din piscină este, de asemenea, echipat cu un sistem de măsurare continuă.

Manual vs Automat

Manual

Puteți păstra apa din piscină în parametrii adăugând manual clor. Acest lucru este posibil cu tablete, granule sau clor lichid. Tabletele de clor sunt folosite în combinație cu un separator, în care tabletele se dizolvă încet. Granulele sunt mai degrabă folosite ca „doză de șoc”, dizolvate într-o găleată cu apă și apoi distribuite în piscină.

 

Clorul lichid este de obicei dozat printr-un sistem automat, dar poate fi folosit și manual ca tratament de șoc. Cu toate acestea, este mai puțin practic deoarece necesită o mai mare atenţie la manipulare.

Utilizarea tabletelor și a granulelor de clor are dezavantaje.

Tabletele/granulele trebuie adăugate manual în mod regulat. Există șanse foarte mari ca acest lucru să fie omis sau ca doza să fie incorectă. Clorul este eficient doar dacă valoarea pH-ului apei este între 7,0 și 7,6. pH-ul piscinei trebuie menținut manual. Din nou, există șansa ca doza de pH+ sau pH- să fie incorectă.

 

 

Tabletele sau granulele conțin întotdeauna acid cianuric. Această substanță chimică asigură descompunerea treptată a clorului în razele ultraviolete ale soarelui. Cu toate acestea, acidul cianuric adăugat nu dispare din apă, astfel încât după fiecare adăugare de tablete sau granule, cantitatea de acid cianuric va continua să se acumuleze.

După unul sau mai mulți ani, concentrația acidului cianuric ajunge la valori > 70 mg/L. Din acest moment clorul adăugat nu mai are efect şi devine imposibilă dezinfectarea şi menţinerea curată a apei. În acest moment, există o singură soluţie: golirea completă a piscinei, curaţarea și reumplerea cu apă proaspătă a piscinei.

Automat

Un sistem automat de măsurare și dozare este un dispozitiv digital care este instalat în camera  tehnică. Printr-o combinație de senzori de măsurare, pompe de dozare și substanțe chimice lichide, valoarea pH-ului și conținutul de clor din piscină sau spa sunt măsurate și menținute în mod continuu. În acest fel, calitatea apei este garantată 24 de ore pe zi!

Avantajele controlerului automat de clor și ph

  • Valorile pH-ului și clorului liber sunt măsurate continuu și ajustate automat.
  • Apa este limpede și dezinfectată 24 de ore pe zi.
  • Nu este necesară adăugarea de către tehnician a substanţelor chimice în piscină.
  • Se evită problemele cu acidul cianuric.
  • Scade perioada de verificare a pH-ul și clorul liber cu un aparat digital portabil, totuși se recomandă verificări manuale săptămânale.

În ciuda faptului că un dispozitiv automat de măsurare și dozare pentru pH și clor are numeroase avantaje, această instalație tehnică nu necesită întreținere.

Cum alegeţi controlerul potrivit pentru piscina dvs.?

În ultimul deceniu, piscinele au fost adesea echipate cu un sistem automat de măsurare și dozare a pH-ului și a clorului. Pentru a satisface această nevoie, Hanna Instruments a lansat în 2008 gama de controlere pentru piscine. Ca urmare a succesului copleșitor și pentru că Hanna Instruments acordă o mare importanță inovației și îmbunătățirii, în 2015 a fost lansată o versiune actualizată a acestui dispozitiv. Acest nou model este echipat cu cea mai modernă tehnologie în ceea ce privește măsurarea, dozarea și siguranța.

BL122 și sunt proiectate pentru a menține un nivel constant de pH și ORP (dezinfectant) în piscine, căzi cu hidromasaj și spa-uri și oferă avantajul suplimentar de a permite conectarea la distanță și accesul la dispozitive prin intermediul aplicației web Hanna Cloud.

Disponibilă în două configurații, versiunea de bază permite instalarea directă a accesoriilor pentru sondă și injecție chimică în conductele existente. De asemenea, este disponibilă o versiune montată pe panou cu o celulă de flux bypass care permite calibrarea și întreținerea sondei fără a fi nevoie să opriți pompa de recirculare.

Puteţi accesa categoria de controlere automate destinate analizei apei din piscine: https://hannainst.ro/produse/instrumente-de-proces/controlere-pentru-piscine-si-spa-uri

Puteţi găsi mai multe informaţii legate de piscine în articolele anterioare:

http://blog.hannainst.ro/siguranta-apei-din-piscina-ph-temperatura-si-orp/

http://blog.hannainst.ro/monitorizarea-ph-ului-si-alcalinitatii-piscinelor-cu-apa-sarata/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Instagram