Un vin de calitate la Târgul de Crăciun din Sibiu este unul dintre cele mai gustoase motive pentru care să mergem şi anul acesta, dat fiind faptul că s-a deschis azi vizitatorilor. Echipa Hanna Instruments a fost prezentă la Sibiu, încă de la începutul săptămânii, în scopul instruirii personalului pentru utilizarea minititratorului HI84500 destinat analizei concentraţiei dioxidului de sulf din vinul ce se va vinde, ca în fiecare an, în cantităţi uriaşe.

 

Importanţa concentraţiei dioxidului de sulf din vin

După cum menţionam şi într-un articol un pic mai vechi, dioxidul de sulf este unul din cei mai folosiţi conservanţi de către producători, dar există anumite limite admise. Rolul dioxidului de sulf în vin este de a inhiba creșterea bacteriilor și a drojdiei sălbatice, servind ca antioxidant în prevenirea oxidării. Organizatorii de la Târgul de Crăciun din Sibiu au apelat la noi pentru a furniza o soluţie de creştere a calităţii vinului comercializat la standuri. În acest sens am recomandat minititratorul HI84500, o soluţie simplă, rapidă şi accesibilă, bazată pe metoda Ripper, ce are instalată o metodă optimizată, preprogramată la nivel de analiză cu un algoritm performant care determină completarea reacției de titrare prin utilizare electrodului specializat ORP.

Minitratorul Hanna pentru dioxdiul de sulf din vin

Durata procesului de titrare cu HI84500 este doar de câteva minute, practic până se consumă tot dioxidul de sulf, datorită pompei de dozare cu piston de precizie, care ajustează volumul de dozare bazat pe fluctuațiile voltajului. Modelul acesta de titrator reprezintă o evoluţie de la metodele tradiţionale unde, mai ales la vinul roşu, interpretarea schimbării nuanţei cromatice era una destul dificilă. Cu această tehnologie vorbim despre o distribuire a titrantulului, ce detectează punctul de final și efectuează automat calculele într-o fracțiune de timp.

Experimentul vinului industrial de masă

Ca să testăm varianta celui mai negru scenariu, am mers pe un vin industrial de masă, din categoria economic, în felul acesta ne-am apropiat de gama maximă de măsurare. Am început cu descrierea funcţiilor de bază ale minititratorului, continuând cu partea de calibrare a electrodului şi cireaşa de pe tort, desigur, titrarea vinului.

Hanna şi Târgul de Crăciun din Sibiu

Cele două companii şi-au dat mâna pentru a servi în paharele vizitatorilor un vin de calitate la Târgul de Crăciun din Sibiu, acest simbol al Sărbătorilor de Iarnă, ce aduce prieteni şi familii la un loc, favorizând un ocean de bucurie şi zâmbete.

Hanna, mai simplu, mai gustos, mai uşor!

Follow by Email
Instagram